Corona virus

Op dit moment is heel India op slot vanwege het Corona virus.  Deze duurt tenminste nog tot medio juni. Scholen, universiteiten, opleidingsinstituten en de IT-bedrijven blijven tot eind juli gesloten. Sinds 20 mei is daar de orkaan Amphan bij gekomen, deze is in het oosten van India en het buurland Bangladesh aan land gekomen.

Waar we kunnen, helpen we de allerarmsten. Zij zijn afhankelijk voor hun inkomen van een dagloon. De regering in India heeft gekozen voor een totale lock down, winkels zijn gesloten, goederen worden nauwelijks vervoerd. Er is geen werk. De mensen kunnen ook niet terug naar hun geboortedorp omdat er nauwelijks treinen rijden. De allerarmsten hebben geen geld en zijn volledig afhankelijk van het voedsel dat ze krijgen van humanitaire instellingen en de kerken.  In de slums hebben de mensen wel een dak boven hun hoofd, maar geen geld om voedsel te kopen. Als je op straat gezien wordt door de politie moet je formulieren bij je hebben waaruit blijkt dat je toestemming hebt van de lokale autoriteit.

Word for Woman

Daniel en Victoria hebben samen vanuit Good News Ministries inmiddels al zo’n 275 voedselpakketten uitgedeeld, goed voor meer dan 1000 mensen. Lees hier de meest recente brief (nr. 8) van Daniel en Victoria over het uitdelen van de voedselpakketten .

IPA

Naast Daniel en Victoria heeft pastor Peter zijn netwerk ingeschakeld om waar mogelijk mensen te helpen aan voedsel. Na een aanloop van drie weken waarin er voor de meeste mensen niet meer te eten is dan één maaltijd per dag bestaande uit een beetje rijst met olie of banaan is vanuit de IPA met de voedseldistributie begonnen. U kunt hier meer over lezen in deze eerste nieuwsbrief van de IPA.

Light Ministries

Samen met uitgeverij de Toetssteen is GNFM een actie begonnen om ook in Andhra Pradesh hulp te geven aan de allerarmsten. Klik hier voor meer informatie over Light Ministries.

Wat?

Naast voedselhulp in deze Corona crisis biedt de stichting medische hulp en hulp bij calamiteiten, zoals hongersnood, overstromingen en aardbevingen. 

16 april, voedsel delen via de kerkjes in de buurt van Tirunelveli