Covid-19 hulp

Het aantal besmettingen in India over heel 2021 wordt officieel geschat op bijna 45 miljoen, waarvan ruim een half miljoen mensen zijn overleden. Inmiddels heeft ruim twee derde van alle inwoners een eerste dan wel tweede vaccinatie gehad. De vierde golf is al weer op komst, er worden op dit moment (augustus 2022) rond de 20.000 nieuwe gevallen per dag gemeld. Pastor Daniel, sister Victoria en hun kinderen zijn begin dit jaar ook besmet geraakt met het virus, ondanks de inentingen. Het is een wonder dat het nu pas is gebeurd, in 2021 waren ze wekelijks op pad om de voedselpakketten uit te delen net als de pastors van de IPA en pastor Anthony uit Sri Lanka.

Wat?

Zuurstofgeneratoren en medische kosten

Omdat we wisten dat de lokale ziekenhuizen geen generatoren hadden en daardoor hun patiënten niet van zuurstof konden voorzien, heeft GNFM in 2021 via het Annaikatty project, waar verpleegkundigen worden opgeleid, zuurstofgenerators uit China laten komen en uitgeleverd aan verschillende lokale ziekenhuizen in Tamil Nadu en Kerala. Daarnaast heeft GNFM ziekenhuisopnamen voor een aantal mensen betaald en de ruimtes voor de naschoolse opvang “corona-proof” gemaakt.

Voedselpakketten

De allerarmsten hadden en hebben geen geld en zijn volledig afhankelijk van het voedsel dat ze krijgen van humanitaire instellingen en de kerken.  In de slums hebben de mensen wel een dak boven hun hoofd, maar geen geld om voedsel te kopen. Ook al is de totale lock down inmiddels afgelopen en draait de economie weer een beetje, nog steeds is de nood onder de allerarmsten heel hoog. De mensen zijn voorzichtiger geworden en de daliths hebben moeite met het vinden van werk.

Calamiteiten

Naast de corona voedselhulp biedt de stichting medische hulp en hulp bij calamiteiten, zoals hongersnood, overstromingen en aardbevingen. In augustus 2022 zijn grote gebieden in Pakistan en het noord-weste van India onder water komen te staan door extreem zware regenval. Twee maanden daarvoor waren de overstromingen in Bangladesh en het noord-oosten van India. Het weer wordt ook in India steeds extremer. Alleen dit jaar zijn al honderden mensen om het leven gekomen en duizenden huizenverwoest. De overstromingen zijn extra rampzalig voor christenen. Zij wonen vaak op plekken die kwetsbaar zijn voor overstromingen.