In India is vorig jaar een hele heftige lock down geweest en daarmee leek corona in India onder controle. Nu alles weer versoepelt is (op de scholen na, die zijn inmiddels weer gesloten) keert de coronapandemie in volle hevigheid terug. Meer dan 200.000 nieuwe geregistreerde coronagevallen in de laatste 24 uur. In Marahastrhra, Uthar Pradesh en Delhi is het heel erg.

Overvolle ziekenhuizen

Het overheidsziekenhuis in Palayamkottai in Tamil Nadu is zo vol dat de mensen met drie personen in één bed liggen. Verder staan in de straat voor het ziekenhuis strechers om de mensen toch maar een plekje te geven. Pastor Daniël heeft de foto’s gemaakt toen hij vandaag wilde bidden voor de mensen in het ziekenhuis die met COVID-19 besmet zijn. Geen intensive care, geen medicijnen, geen bedden. Veel doodzieke mensen liggen thuis in quarantaine. Op de eerste video ziet u de ambulances die in de rij staan voor de “funeral grounds”, waar India haar doden verbrand. Dat laatste ziet kunt u op de tweede video zien.

We mogen de Heer danken dat de regering in Nederland zorgvuldiger met de gezondheid van haar inwoners omgaat en dat we voldoende medische zorg krijgen en we, als we dat willen, kunnen beschermen tegen deze pandemie. In India is op dit moment nog geen 2% van de bevolking ingeent. 

Nieuwe hulpactie broodnodig

We willen onze pastors in India vragen om wederom een hulpactie op te zetten, deze keer voor al die families die besmet zijn met het coronavirus. Ze zijn te ziek om voor zichzelf te kunnen zorgen en hebben voedsel en medicijnen nodig.