Kansarme kinderen, kansarme gezinnen

Kansarme kinderen worden in India vaak door hun familie of omgeving in de steek gelaten. En hebben dan vrijwel geen kans meer om terug te komen in de maatschappij. Soms hebben ze één of beide ouders verloren of zijn ze te vondeling gelegd. Anderen zijn afkomstig uit gezinnen die uit elkaar zijn gevallen. Of hun ouders zijn te arm om nog langer voor ze te zorgen. Met het family care programma geven we de hele familie ondersteuning.

Waar is de Stichting actief?

  • Tamil Nadu, Haryana, Punjab en West-Bengalen, India
  • Far West, Himalaya en Kathmandu, Nepal
  • Thimphu, Bhutan

Wat kunt u doen voor deze kansarme kinderen?

Voor € 15 per maand kunt u een heel gezin in één van de sloppenwijken voorzien van een basis voedselpakket. Zo’n pakket bestaat onder meer uit : rijst, linzen, bonen, meel, olie, kruiden, zout, suiker en zeep. Met een kleine extra donatie kan voor deze kinderen ook schoolspullen en kleding gekocht worden. Hierdoor kan de moeder de eerste drie jaar thuis blijven en hoeft het kind niet ergens anders ondergebracht te worden. Er is een wachtlijst van 500 gezinnen!

Voor € 30 per maand kunt u een weeskind of ongewenste baby van huisvesting, voeding, kleding, medische verzorging en scholing voorzien. Zo krijgt hij of zij de kans om een menswaardig bestaan op te bouwen, en dankzij een opleiding of studie boven de armoedegrens uit te komen.

Ook de kinderen van de pastors en helpers in de kerk kunnen een steuntje in de rug gebruiken voor hun opleiding. In bijgaand verslag (in het Engels) kunt u kennismaken met deze kinderen. Education report 2017