Olifantenheuvel

Anaikatty (olifantenheuvel) ligt in het berggebied op de grens tussen Tamil Nadu en Keralla, vrij afgezonderd van de bewoonde wereld. Hier staat het Anaikatty Rural Community College (ARCC), waar de oorspronkelijke inwoners van India eenvoudige handwerkzaamheden kunnen leren. Voor meer informatie over het ARCC project en alle nieuwe ontwikkelingen: Dreamz India

Opleidingen

In het opleidingsgebouw in Anaikatti kunnen de studenten verschillende cursussen volgen om zo een vak te leren. Op de computercursus zijn ze erg trots. De basisopleiding bestaat uit leren omgaan met boekhoudsoftware (Tally Accounts) en Desktop Publishing (DTP). Hiermee kunnen de studenten aan de slag in het bedrijfsleven. Ook worden mobiele telefoons gerepareerd. Eenvoudige reparaties wel te verstaan. Zelfs het schermpje leren ze te vervangen, waardoor het mobieltje er weer als nieuw uitziet. Voor het vak van kleermaker leren de studenten ook de modeltekeningen maken, waardoor ze allround zijn. Tijdens de cursus over elektriciteit leren de studenten om ingewikkelde schakelingen maken. Ook leren ze de tekeningen lezen van verschillende elektrische schema’s. De opleiding voor catering leidt op tot een gecertificeerd diploma, waarna je in een hotel kan werken. Bij de opleiding tot schoonheidsspecialiste krijgen de studenten verschillende vaardigheden aangeleerd: haar knippen, opmaken, henna prints aanbrengen, huid bleken en nagel verzorging. Als laatste is de opleiding tot verpleegkundigen erbij gekomen.

Kwalificaties

Alle opleidingen worden afgesloten met een officieel diploma. De leraren hebben veelal hun eigen lesmateriaal gemaakt en zijn erg gemotiveerd. Het ziet er professioneel uit.

Opleiding op locatie

Omdat niet iedereen naar het leercentrum in Anaikatti kan komen, is het Anaikatti Rural Community College (ARCC) samen met GNFM ook een mobiele opleiding begonnen. De leerkrachten komen “aan huis” in de dorpjes in de omgeving, zodat ook deze mensen een kans krijgen om een vak te leren. De trainingen zijn in de avond, na het werk.