Met dank aan de Heer en dankzij uw gebed en genereuze financiële hulp, waren we in staat de eerste tranche noodhulp te verlenen in Dhading, Nepal.

De Bethel Fellowship Trust Nepal/ IPA Nepal is de eerste christelijke organisatie in dit gebied dat vreselijk is getroffen door de aardbeving.

Distributie van hulpgoederen

Het is een zware tocht geweest om de noodhulpgoederen naar deze plaats te brengen. Twee dagen duurt de reis. Nadat we met vrachtwagens tot aan het eind van de weg waren gereden, hebben we de goederen overgeladen op 4x4wheels. Zelf hebben we een groot deel van de route naast de wagens gelopen totdat we niet meer verder konden. De volgende dag zijn we op pad gegaan met de ezels en de dragers. Een deel van de hulpgoederen moesten we achterlaten in een marktplaatsje. Deze worden momenteel naar Dhading gebracht. Mijn team, bestaande uit pastors, leiders, Bijbelschool studenten en gelovigen uit Dhading hebben mij en mijn vrouw Leegan geholpen met het distribueren van de eerste hulpgoederen, zij zullen ook de resterende hulpgoederen uitdelen.

 

Hulp aan bewoners van Dhading

In Dhading wonen in totaal 650 families 500 in het dorp, de rest verspreid in de omgeving. We hebben nu 300 tenten, 300 dekens, 300 zakken rijst en ander droog voedsel gebracht. 350 families hebben nog geen noodhulp ontvangen. De dorpelingen hebben ons gevraagd ook hen te helpen met tenten, rijst, zout en dekens. Dat zijn de meest essentiële noodgoederen.

Gevolgen van de aardbeving

De huizen van onze pastors, leiders en een aantal gelovigen zijn volledig verwoest, andere huizen zijn zwaar beschadigd. Pastor Rupa Ghale is zijn vader verloren tijdens de aardbeving. Veel van de gelovigen en dorpsbewoners zijn hun geliefde verloren tijdens de aardbeving. Één van de kerken is volledig verwoest, de andere is zwaar beschadigd. Het schooltje dat gesponsord wordt door de Zweden is zwaar beschadigd, evenals de huizen waarin ze wonen. Waarschijnlijk is het verstandiger om ze voorlopig mee terug te nemen naar Kathmandu, omdat het regenseizoen weldra begint. Het eerstvolgende is hulp voor het restaureren en herbouwen van de huizen. Volgende maand begint het regenseizoen!

Komende activiteiten

De volgende stappen zijn:

  • Completeren van de eerste noodhulp in Dhading voor de resterende 350 families.
  • Organiseren van een medical camp in Dhading.
  • Opzetten van hulpprogramma’s ten behoeve kerkjes en huisgroepen van de afgestudeerde Bijbelschool studenten in Gorkha, Nuwakot, Barebeshi en bepaalde wijken in Kathmandu en Pokhara.

We danken iedereen die ons bijstaat met gebed of financiële steun.

Binod en zijn team