IMG_3510De aardbeving van zaterdag 25 april in Nepal heeft ook onze projecten en mensen hard getroffen.

Er worden geen nieuwe aardbevingen meer verwacht, maar er zijn nog steeds naschokken. Dat zal nog een aantal dagen aanhouden.

De mensen in Nepal hebben veel angst, velen willen de stad uit, terug naar hun geboortedorpen, maar er zijn slecht enkele wegen begaanbaar. De wegen van en naar India zijn volledig afgesloten. Kathmandu is alleen bereikbaar via de luchthaven.

Eerste noodhulp

IMG_3609Nu het ergste voorbij is, kan het team van projectleider Pastor Binod, dat bestaat uit de mensen van de gemeente en de bijbelschoolstudenten, de eerste noodhulp geven aan andere mensen in Kathmandu van het geld dat door GNFM is overgemaakt.

Iedereen heeft inmiddels alweer een beetje rijst gegeten. Het is moeilijk om buiten te blijven, de regen blijft maar aanhouden, maar het is nog te gevaarlijk om weer naar binnen te gaan. Als over een paar dagen de naschokken zijn opgehouden, kan het team met de eerste noodreparaties beginnen.

Situatie buiten de hoofdstad

Ook in Kathmandu begint het door te dringen dat de schade daar nog meevalt. In de dorpen en andere delen van Nepal is het waarschijnlijk nog veel erger. Daar zijn geen schuilplaatsen, huizen, kleding en voedsel. Hoewel we ook daar graag zouden willen helpen, moeten we die eerste hulp overlaten aan de internationale hulporganisaties en het Nepalese leger. Nu de meeste toeristen in veiligheid zijn gebracht kunnen de helikopters ingezet worden om de Nepalese inwoners te redden.

Meer informatie leest u in Verslag Nepal.

IMG_3705Uw steun is nodig

Helpt u mee bidden? Als u financieel mee wil helpen, heel graag. Wij zorgen ervoor dat het ter plekke goed ingezet wordt. Doneren kan via IBAN: NL 47 ABNA 0453 867 952 onder vermelding van ‘Aardbeving Nepal’.