We zoeken dringend sponsors die een bijdrage willen leveren aan de school in Periyampatti. De afgelopen jaren konden we voor alle leerlingen schoolboeken kopen, maar dat is dit jaar waarschijnlijk niet mogelijk. Verder zijn de salarissen van de 29 leerkrachten op dit moment zo laag, dat goed ingewerkte jonge leerkrachten nu vaak (tegen hun zin) voor een staatsschool moeten gaan werken op het moment dat ze willen trouwen en een gezin stichten. De overheid biedt hen een salaris dat drie keer zo hoog is als op onze school.

Stijgende kosten
Door de sterke groei van het aantal leerlingen en het feit dat veel ouders te arm zijn om te betalen voor het onderwijs, zijn de ondernemingskosten van de school sterk gestegen, terwijl de inkomsten achter bleven. Er zijn niet alleen meer leerkrachten en boeken nodig, maar ook meer bussen om de kinderen die ver weg wonen te halen en brengen en ook de schoonmaak- en onderhoudskosten zijn gestegen.

Onderwijs voor kinderen uit wijde omgeving
Nu, in 2012, volgen ± 950 kinderen les op de school. Ongeveer 20 jaar geleden zijn pastor Raja en zijn vrouw Jemi begonnen met 60 kinderen uit de omliggende dorpjes. Destijds was nog 80% van de bevolking daar ongeschoold en de meeste kinderen bleven dat ook hun hele leven.

In 1997 zijn we begonnen met het werven van sponsors voor een beter schoolgebouw, lesmateriaal en een vergoeding voor de leerkrachten. Want de vrijwilligers werden schaars. Met elkaar hebben we in 2002 het bedrag gehaald dat nodig was voor de aankoop van 1320 m2 land en is in 2003 de nieuwe christelijke school met 350 kinderen geopend. In de jaren daarna zijn er toiletten en wasruimten gebouwd en in 2010 een extra verdieping.

Goed beoordeeld door onderwijsinspectie
Sinds enkele jaren wordt onze school als beste gekwalificeerd door de Indiase onderwijsinspectie. Dit onder andere vanwege de discipline, de netheid en de goede sfeer. Alle kinderen dragen een schooluniform, zodat er geen verschil is te zien tussen arme en rijke kinderen en kinderen met een hindoe, moslim- of christelijke achtergrond.

Gezegend werk
Wij willen vanuit het kind, ook het gezin bereiken. Daarvoor hebben we het “Family Care Program” ontwikkeld. Mede dankzij 20 jaar onderwijs in Periyampatti is het percentage ongeschoolden in de regio nu gedaald. Leven en werken uit het geloof heeft véél zegen gebracht (hoewel de tegenstand vanuit fundamentalistische hindoe-groeperingen niet uitbleef).

Helpt u mee?
Om het onderwijs op peil te houden, is uw medewerking de komende tijd echt nodig! Helpt u mee om in uw familie en kennissenkring nieuwe sponsors te vinden? Ieder bedrag vanaf € 10 per maand is van harte welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.